Takaisin ajankohtaisiin

12.06.2018

Esittelyssä: Juho Hirn

Juho Hirn

Juho Hirn
Konsultti, tuotantotalouden diplomi-insinööri

Muistan, miten opiskeluaikana konsulttifirmat lobbasivat opiskelijoita. Tuotantotalouden vierailijaluennoitsijoiden viesti oli selkeä: konsulteiksi otetaan parhaat päältä.

Totta kai työ luo paineita, mutta toisaalta itsellä on ollut aina kova motivaatio viedä omaa osaamista eteenpäin. Puskematta rajojaan ei voi koskaan tietää, mihin pystyy.

Swotin asenteen ja arvomaailman näkisin ennen kaikkea kumppanuutena. Luottamusta ei saada aikaan sopimusteitse, vaan hyvin tehdyllä työllä, ajan kanssa. Onnistunut asiakasprojekti poikii usein toisenkin. Ennen pitkää syntyy vuosien syvä yhteistyö.

Strategian kirkastaminen on yksi asiakkaiden tyypillisistä haasteista. Usein yritykset ilmaisevat tavoitteensa vain lukuina. Hyvän konsultin on puolestaan esitettävä konkreettinen suunnitelma, miten luvuista tehdään totta. On lähdettävä ruohonjuuritasolta liikkeelle ja määritettävä, mitä askelia yrityksen on otettava päästäkseen asettamiinsa tavoitteisiin.

Numeroita pitää osata katsoa pintaa syvemmältä. Datan puute ei ole ongelma. Päinvastoin, informaatiotulvasta on osattava seuloa esiin olennainen. Swotilla tehtäväni onkin muun muassa louhia oston, myynnin ja varastoinnin tietoja, sekä poimia ja jalostaa niistä olennainen informaatio.

Välillä huomaan, miten asiakkaan ilme kirkastuu, kun heille on antanut jotain uutta näkökulmaa ja ajateltavaa. Silloin kokee todella tuottaneensa lisäarvoa.

Vapaa-ajalla elämäni on nopeatempoista. Moottoripyörän selässä ei voi antaa keskittymisen herpaantua.

Käyttäjäkuva

Kysy lisätietoja

Tommi Salonen

Hallituksen puheenjohtaja

+358 (0)400 770 510

tommi.salonen@swotconsulting.fi LinkedIn logo